SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

SEO yani arama motoru optimizasyonu web sitelerinin organik arama performanslarının yükselmesi ve ana arama hedeflerinde daha üst sıralarda yer almasını sağlayan optimizasyon çalışmasıdır. SEO çalışmalarının hedefi kullanıcılar işletmenizin ile ilgili ürün veya hedeflerde arama yaptığında Google veya diğer arama motorları tarafından daha görünür olmasını sağlamaktır. Siz de SEO çalışmaları ile web sitelerinizin trafiğini ve getirilerini artırmak istiyorsanız hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.


seo

SEO Nedir?

SEO nedir sorunun cevabı, web sitelerinin kullanıcılar tarafından daha görünür olması ve arama motorları kriterlerine daha uyumlu hale getirilmesidir.Bu sayede, işletmeler dijital alanda marka bilinirliğini artırabilir, daha yüksek gelirler elde edebilir ve organik yollarla kullanıcı kitlesini genişletebilirler. SEO'nun açılımı "Search Engine Optimization" kısaltmasından gelir ve bu ifade Türkçe'de "Arama Motoru Optimizasyonu" olarak çevrilir. SEO disiplininin temel avantajı, reklam harcamalarına büyük bütçeler ayırmaksızın, düşük maliyetlerle organik olarak gelir artışı ve kullanıcı etkileşimini sağlamasıdır. Organik SEO çalışmaları, sitenizin arama motorları tarafından daha fazla fark edilmesini ve böylece reklam maliyetlerinden tasarruf ederek daha fazla ziyaretçi çekmesini mümkün kılar.

seo

SEO Çalışması Neden Gereklidir?

SEO çalışması, markaların dijital alanda görünürlüklerini artırmak ve beraberinde potansiyel müşterilere ulaşmalarını sağlamak için gerekli bir süreçtir. Bu optimizasyon çalışmaları sayesinde, web siteleri hedef kelimelerde üst sıralara çıkarılır ve arama motorlarındaki SEO performansı iyileştirilir. Üst sıralarda olmak, daha fazla tıklanma ve dolayısıyla kaliteli organik trafik anlamına gelir. Böylelikle işletmelerin rekabete ayak uydurması ve marka değerlerini yükseltmelerini sağlanmış olur. Ayrıca etkili bir seo yaklaşımı, sadece site trafiğini değil, aynı zamanda dönüşüm oranlarını da artırır. Son olarak SEO çalışmasının önemi konusunu madde madde yazacak olursak başlıca şunlardır;

  • Arama motorlarında üst sıralarda yer almak
  • Marka bilinirliğini arttırmak
  • Kullanıcı Deneyiminin iyileştirilmesi
  • Dönüşüm oranlarının arttırılması
  • Rekabete ayak uydurmak
  • Kullanıcılara daha güvenilir bir web sitesi sunmak

SEO Nasıl Yapılır ?

SEO, web sitenizin arama motorları tarafından daha iyi anlaşılmasını ve sıralamalarını iyileştirmesini hedefleyen bir çalışma disiplinidir. Başlangıçta, arama motorlarının işleyişini anlamak; teknik düzenlemelerinizi, kullanıcı deneyimini ve iyi bir site mimarisi oluşturmanızı sağlar. İyi bir site yapısı oluşturmak sağlam bir binanın temellerini oluşturmak gibidir. Sonrasında web sitenizin hızını ve mobil uyumluluğunu artırarak, kullanıcıların daha sorunsuz bir deneyim yaşamasını sağlarsınız. Kullanıcı deneyimi doğrudan insanların ne hissettiği ile ilgilidir. İyi bir kullanıcı deneyimi ise sadık bir kitle oluşturmanızı sağlar. Kullanıcı deneyimi arttırma çalışmanızdan sonra ise anahtar kelime araştırması ve hedef kitlenize uygun içerikler oluşturarak, sitenizin alakalı aramalarda öne çıkmasını sağlarsınız.Alaka düzeyi Google’ın en çok önem verdiği kriterlerden biridir. Google ne istediğini bilen sitelere istediğini verir. Ve son olarak sitenizde sürdürülebilir bir başarı sağlamak için çalışmalarınızı periyodik bir düzleme oturtun.Bu sayede otoritenizi arttırır ve dönüşüm oranlarınızı sürekli iyileştirirsiniz. Sizler için SEO nasıl yapılır sorusunun cevabını madde madde düzenledik;

  • Arama motorlarının işleyişini anlayın
  • Teknik SEO Çalışmaları Uygulayın
  • İyi Bir Site Yapısı ve Kullanıcı Deneyimi Oluşturun
  • Site Hızınızı Optimize Edin
  • Mobil Uyumluluğu Sağlayın
  • Yapısal Veri Çalışmalarını Uygulayın
  • Site İçi SEO çalışmalarınızı yapın
  • Detaylı Anahtar Kelime Araştırması Yapın
  • Kullanıcı sorgularına yanıt veren ve SEO Uyumlu içerikler oluşturun
  • Site İçi Linkleme Stratejileri Uygulayın
  • Site Dışı SEO Çalışmaları yapın
  • Kullanıcı Deneyimini İyileştirin
  • Dönüşüm için optimizasyon çalışmaları yapın
  • Google E.E.A.T optimizasyonu ile arama kalitenizi arttırın ve güvenilirlik sağlayın

SEO Referanslarımız

evkur seo referansı
doğtaş seo referansı
dagi seo referansı
kumaşhome seo referansı
konsoloyun seo referansı
medusahome seo referansı
anneysen seo referansı

Teknik Seo Nedir?

Teknik SEO'nun temel hedefi, web sitenizin arama motoru botları tarafından hızla bulunup taranmasını ve indekslenmesini sağlamaktır. Eğer web siteniz botlar için kolayca erişilebilir ve anlaşılır hale getirilirse, arama motoru sonuç sayfası üzerinde üst sıralarda yer alma şansınız artar, bu da sitenizin görünürlüğünü önemli ölçüde artırır. Teknik SEO, yazılımsal optimizasyonları kapsar ve site hızı, mobil uyumluluk, tarama bütçesi ve kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi gibi temel unsurları içerir. İleri düzey teknikler arasında ise, içeriğin anlaşılırlığını artıran yapısal veri işaretlemesi bulunur. Aynı zamanda, sitenizin sağlığı da teknik SEO'nun önemli bir parçasıdır ve sürekli SEO iyileştirmeleri gerektirir. Bu düzenlemeler, sitenizin arama motorlarındaki performansını iyileştirirken, kullanıcı etkileşimini de pozitif yönde etkiler.

Arama Motorları Nasıl Çalışır?

Arama motorlarının çalışma prensibi, tarama (crawling), dizine ekleme (indexing) ve kullanıcıların sorgularına uygun sonuçları sunma süreçlerini içerir. İlk etapta, arama motorları crawl botlarını kullanarak web üzerinde gezinir ve sayfaları tarar. Bu süreçte, botların yönlendirilmesine site haritaları yardımcı olur. Ardından, taranan sayfalar dizine ekleme işlemiyle arama motorlarının veri tabanlarına alınır. Son olarak, dizine eklenen sayfalar, kullanıcıların yaptıkları sorgularla en alakalı sonuçları sunacak şekilde arama motorlarının sıralama algoritmaları tarafından değerlendirilir ve sunulur. Bu adımlar, kullanıcıların aradıkları bilgilere en doğru ve hızlı şekilde ulaşmalarını sağlar.



Tarama ve İndeksleme

Tarama ve indeksleme, arama motoru botlarının web sayfalarını keşfetme ve veri tabanına ekleme sürecidir. Tarama adımında, arama motorlarının 'crawler' adı verilen botları, web sayfalarında gezinerek içerikleri toplar. Hemen ardından bu içerikler dizine ekleme işlemiyle, arama motorlarının veritabanlarına eklenir. SEO uyumlu bir site yapısı ve anlaşılır site haritaları, botların verimli bir şekilde tarama gerçekleştirmesini ve içeriklerin doğru şekilde dizine eklenmesini sağlar. Bu süreç, web sitenizin arama sonuçlarında görünür olabilmesinin temelini oluşturur.

Site Yapısı ve Kullanıcı Deneyimi

Tarama ve indekslemenin ardından, site yapısı ve kullanıcı deneyimi önem kazanır. İyi kurgulanmış bir site yapısı, arama motoru botlarının içeriği rahatça tarayıp dizine eklenmesine yardımcı olurken, kullanıcıların da bilgiye hızlı bir şekilde erişimin sağlar. Kullanıcı deneyimi ise, sitenin tasarımı , kullanılabilirliği ve içeriklerinin kalitesi ile ilişkilidir. İyi bir kullanıcı deneyimi, kullanıcıların sitede daha uzun süre kalmasını ve dönüşüm oranlarının artmasını sağlamaktadır.

Site Hızı Optimizasyonu

Site hızı optimizasyonu, web sitelerinin yükleme sürelerini kısaltmayı hedefleyen bir dizi iyileştirme çalışmasıdır. Bu çalışma, hem kullanıcı deneyimini doğrudan iyileştirir hem de arama motoru sıralamaları için önemli bir sinyaldir. Görsellerin optimize edilmesi, tarayıcı önbelleğinin etkin kullanımı ve sunucu tepki sürelerinin iyileştirilmesi gibi çalışmalarla site hızı büyük ölçüde arttırılır.Hızlı yüklenen web siteleri, kullanıcı memnuniyetini artırır ve arama motorlarındaki sıralamalarını iyileştirir.

Mobil Uyumluluk

Mobil uyumluluk, kullanıcıların çeşitli mobil cihazlarda kesintisiz bir web deneyimi elde etmelerini sağlamak için sitelerin mobil uyumlu hale getirilmesini ifade eder. Kullanıcıların yarısında daha fazlası aramalarını mobil cihazlar üzerinden yapmaktadır. Bu sebeple mobil aramaların yaygınlığı, sitelerin mobil SEO çalışmalarına odaklanmalarını gerektirir. Mobil uyumluluk, yalnızca kullanıcı deneyimini artırmakla kalmaz, aynı zamanda Google ve diğer arama motorlarında daha iyi sıralamalar elde etmenize de yardımcı olur. 

Yapısal Veri Çalışmaları 

Yapısal Veri Çalışmaları, web sayfalarının içeriğini arama motorlarına daha açık ve anlaşılır bir şekilde sunmak için yapılan işaretleme süreçleridir.Yapısal veri çalışmaları aracılığıyla Google, web sayfalarını daha açık bir şekilde anlar ve arama motoru sonuç sayfasında daha zengin bir şekilde sunar.Yapısal veriler, her sayfa için farklı bir biçimde oluşturulabilir. Böylelikle web sayfaları Google botları tarafından daha anlamlı şekilde taranır. Tarama sürecinde Google botları işaretlemeler sayesinde daha anlaşılır bir HTML yapısı ile karşılaştığı için sayfaya avantaj tanıyıp SERP üzerinde zengin sonuç olarak sunabilir. 


Site İçi SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

Site İçi SEO, web sitelerinin iç yapılarında yapılan ve genelde teknik olmayan ya da daha az teknik olan düzenlemeler ile yürütülen optimizasyon çalışmalarıdır. İç SEO çalışmaları olarak bilinen bu adımlar, sıralamalarınızı ve trafik oranlarınızı direkt olarak etkiler ve görünürlüğünüze etki eder. On-page SEO çalışmaları şunları içermektedir;

1. Özgün İçerik Üretimi

Arama motorları genelde bilgi almak ve fikir sahibi olmak adına kullanılmaktadır. Kullanıcılara ne kadar nitelikli bilgi sunduğunuz ve benzersiz olduğunuz, arama motorlarındaki durumunuzu direk olarak belirleyen bir faktördür. Sektörünüz ve hizmet verdiğiniz alanlar ile ilgili oluşturacağınız özgün içerikler sizlere çok yüksek trafik oranları kazandırabilir, arama sonuçlarında ilk sıralarda yer almanızı sağlayabilir. İçeriklerinizin özgün olmaması/kopya olması durumunda, web siteniz Google tarafından ağır cezalar ile karşılaşabilir. Bu cezalar; web sitenizin deindex duruma getirilmesi, manuel spam ve dizinden kaldırılma gibi oldukça kritik cezalardır.
İçerik üretimleri sırasında dikkat etmeniz gerekenler şu şekilde sıralanabilir;
  • Tamamen özgün olmak/kopya olmamak,
  • SEO uyumlu içerik üretimi yapmak,
  • Anahtar kelime ve semantik kelimeleri içeriğe entegre etmek,
  • Kullanıcılara net ve bilgi verici içerik üretimini hedeflemek,
  • Image ve video materyalleri içeriğe entegre etmek,
  • Heading hiyerarşisine sadık kalmak,
  • Anahtar kelime yoğunluğuna dikkat etmek,

2. Title ve Description Düzenlemeleri

Title ve Meta açıklamaları, web sayfalarınızı direkt olarak ifade eden, kullanıcıların ilk olarak dikkatlerini çeken ve içeriklerinizin adına en önemli olan unsurlardır. Başlıklarınızın ve meta açıklamaların SEO uyumlu olması, harekete geçirici kelimeler içermesi tıklama oranlarınızı direkt olarak etkiler ve sıralamalarınıza olumlu olarak yansır. Sayfa başlıkları ve meta açıklamalarının düzenlenmesi, sitenizin arama görünümlerinin nasıl olacağı konusunda kritik bir önem taşımaktadır. Ayrıca Title ve Meta açıklamalarda kullanılacak olan anahtar kelimeler ile Google ve diğer arama motorlarına olumlu sinyaller gönderilebilir. Bu sinyalleri en verimli hale getirmek ve meta elementlerden en iyi şekilde yararlanabilmek için aşağıda yer alan kriterlere göz atabilirsiniz;
  • Sayfa başlığınızı (title) en fazla 65 karakter olacak şekilde düzenlemelisiniz.
  • Sayfa başlığınızda anahtar kelimenizi kullandığınızdan emin olmalısınız.
  • Harekete geçirici metin yazımı yaparak tıklama oranlarınızı arttırabilirsiniz.
  • Her sayfada muhakkak title kullanmalısınız.
  • Title etiketlerin sayfanızda bir kere geçtiğinden emin olmalısınız.
  • Meta açıklamalarınızı en fazla 130-140 karakter arasında bir metin oluşturmalısınız.
  • Meta description üzerinde anahtar kelimenizi geçirdiğinizden emin olmalısınız.
  • Meta açıklamalarınız arama sonuçlarında çıkmıyor ise daha alakalı metalar yazmalısınız.
  • Index alan her sayfanız için meta açıklama oluşturmalısınız.

3. Görsel Optimizasyon İşlemleri

İçerikler için oluşturulan görseller, kullanıcıların sayfada kalma oranına ve içeriğin daha çekici olarak algılanmasına olanak tanıyacaktır. Ancak oluşturulacak olan görsellerin SEO uyumlu bir şekilde dizayn edilmesi gereklidir. SEO uyumlu olarak dizayn edilmemiş olan görseller web sitenize faydadan çok zarar sağlayabilir. Bu nedenle image optimizasyon işlemlerini asla göz ardı etmemelisiniz. Görsel optimizasyonları yaparken dikkat etmeniz gereken birçok önemli detay bulunmaktadır. Bu detayları göz önünde bulundurarak sizler de sayfalarınızı görsel anlamda kusursuz bir boyuta ulaştırabilirsiniz.
  • Eklediğiniz her görsel için alt text (alternatif metin) eklediğinizden emin olun.
  • Görsellerinizi yeni nesil formatlar ile sunucunuza yükleyin. (PNG, JPG, SVG, WEBPG)
  • Mümkün olan en küçük dosya boyutlarına sahip görseller üretmeyi deneyin. En fazla 100KB olmasına özen gösterin.
  • Görsellerinizin dosya adlarını oluştururken SEO uyumlu kalıcı bağlantı kriterlerini göz önünde bulundurun.
  • Görsellerinizi CDN sunucularında barındırmayı düşünün.
  • Görsellerinizin üzerinde çok ufak ve uzun yazılara yer vermeyin.
  • Kullanıcılarınıza değer katmayan görseller yayınlamayın.
  • GIF formatında image kullanmamaya özen gösterin.

4. Anahtar Kelime Seçimleri

Anahtar kelimeler, web sitesinin hedefleri doğrultusunda belirlenen kelime veya kelime öbekleridir. Anahtar kelimelerin doğru olarak seçilmesi ve SEO çalışmalarına entegre edilmesi hayati önem taşımaktadır. Yüksek rekabetli kelimelerde istenilen sonuçları elde etmek hem zor hem de uzun sürecek bir çalışma gerektirir. Hedef kelimelerin belirlenme süreçleri tek seferde yapılabilecek ve bitecek bir süreç olarak düşünülmemelidir. Anahtar kelime analizleri hem temel anlamda hem de semantik anlamda SEO çalışmalarının geneli boyunca devam eder. Hal böyleyken ve en kritik konulardan bir tanesi olunca, anahtar kelime seçimlerinde dikkat edilmesi gereken birçok detay bulunmaktadır.
  • Anahtar kelime zorluğuna dikkat edilmelidir.
  • Anahtar kelime rekabet oranına dikkat edilmelidir.
  • Site içerisinde birden fazla sayfanın aynı hedeflemeyi yapmadığından emin olunmalıdır. Bu durum hedeflemelerinizin zarar görmesine neden olur.
  • Anahtar kelimelerin hem içeriklerde hem görsellerde hem kalıcı bağlantılarda hem de metalarda kullanıldığından emin olmak gerekir.
  • Rakiplerinizin sıralama kazandığı anahtar kelimeleri incelenerek potansiyel yeni kelimelere odaklanılmalıdır.

5. İç Link Yapısı

İç linklemeler, site mimarisi ile doğrudan alakalı olan unsurlar olsa da iç SEO çalışmalarının önemli bir parçası konumundadır. İçerikleriniz ile alakalı olan ve birbirini destekleyecek diğer sayfalarınıza sağlayacağınız internal linkleriniz hem site mimarinize güç katacak hem de kullanıcılarınızın siteniz içerisinde daha fazla dolaşmasına olanak sağlayacaktır. Ayrıca iç linklerin verilmesi sırasında kullanılan bağlantı metinleri sayesinde site mimarisi daha da güçlendirilebilecektir. Kullanılacak anlamsal ve güçlü anahtar kelimeler sayesinde site içi link kurgusu da çok olumlu şekilde etkilenecektir.
İç link kurgusu yapılırken dikkat edilmesi gereken detaylar şu şekildedir;
  • Yetim sayfalar var mı? Her web sayfasında iç linkleme yapılmış mı dikkat edilmelidir.
  • İç linklerde kullanılacak olan bağlantı metinlerinde semantic anahtar kelimelere de yoğunlaşılmalıdır.
  • Internal link yapısında kullanılacak olan kelimelerin kullanıcıya anlam ifade etmeyen linkler olmadığına emin olunmalıdır.
  • Site iç link yapısında, web sitesi için en çok öneme sahip olan sayfalara daha fazla link çıkışı sağlanmalıdır.
  • Kategorisel anlamları güçlendirecek şekilde link dağılımı sağlanabilir.

SEO Müşteri Yorumları

Özgür Gülbudak

Kumaşhome Kurucusu

Kumaşhome olarak, müşterilerimize en kaliteli kumaşları sunmak için her zaman yenilikçi çözümler arıyoruz. Bu nedenle, Dopinger ile işbirliği yaparak dijital dönüşüm alanındaki gelişmeleri yakından takip edip edebiliyoruz. Dopinger; profesyonel, yenilikçi ve çözüm odaklı yaklaşımı ile web sitemizin otoritesini artırıp ve SEO hizmeti ile bizlere vaat ettikleri hizmetleri sunarak tüm beklentilerimizi karşıladı.

img

Onur Şensabah

Sales and Business Development Director

Özellikle Dijital Dönüşüm, Açık Bankacılık ve Yapay Zeka alanlarında optimizasyon süreçlerimize ve markamıza, kendilerine ait bir değer gözüyle bakarak başarımızın bir paydaşı oldu. Alanında tecrübeli ekibi bize her zaman SEO için doğru yerde olduğumuz hissiyatını verdi. NetBT ailesi olarak sürekli gelişim gösteren ve enerjilerini her koşulda yüksek tutmaktan taviz vermeyen tüm Dopinger ekibine teşekkür ederiz!"

img

Site Dışı Seo Nedir?

Site dışı SEO, web sitenizden bağımsız dış online varlıklarda yürütülecek olan optimizasyon çalışmalarını ifade etmekte olan bir terimdir. Dış SEO çalışmaları; Web sitenize popülerlik kazandırmak, bilinirliğini arttırmak ve arama motorları nazarında daha kaliteli olarak algılanmasını sağlamak adına yürütülmektedir. Optimizasyon çalışmaları açısından çok önemli olan Off-page SEO (Sayfa dışı SEO) işlemleri sıralamanızı doğrudan olarak etkilemese de, dolaylı olarak sizlere büyük kazanımlar sağlar ve yükselişinizin baş mimarlarından birisi olabilir. Site dışı unsurlar ile yürütülecek olan Dış SEO çalışmalarını 6 farklı alt kategoride incelememiz mümkündür;

Backlink Çalışmaları

Backlink, geri bağlantı anlamına gelmekte olan özel bir terimdir. Backlinkler bir web sitesinden diğer bir web sitesine sağlanan harici bağlantılardır. Off-page SEO için büyük önem arz etmektedirler.

Sosyal Medya Kullanımı

Sosyal medya milyonlarca kullanıcıyı bünyesinde barındırmaktadır. Markanızı ve web sitenizi profesyonel bir şekilde temsil etmeniz, düzenli olarak etkileşim ağı kurmanız hedefleriniz adına büyük önem taşır.

Anti-SEO ve Zararlı Bağlantı Analizi

SEO çalışmalarının barındırdığı rekabetten dolayı negatif SEO saldırılarına maruz kalmak mümkündür. Rakipleriniz tarafından yapılan çalışmalar sizlere trafik kaybı olarak yansıyabilir.

Yerel SEO

Marka bilinirliği ve yerel arama gerçekleştiren kullanıcılara da ulaşmak adına Yerel SEO oldukça önemlidir. Site dışı SEO süreçlerinize bölgesel SEO çalışmalarınızı da kesinlikle dahil etmeniz gerekir.

Tanıtım Yazıları

Tanıtım yazıları web siteniz ve hizmetleriniz hakkında site dışı kaynaklarda viral içerikler oluşturmanıza olanak tanır. Bu içerikler sizlere organik trafik ve marka bilinirliği olarak geri dönüş sağlar.

Video Pazarlama

Video içerikler, arama motorlarında yer alması ve Youtube platformunun milyarlarca kullanıcıya sahip olması nedeni ile oldukça faydalıdır. Sayfa dışı SEO çalışmalarına katkı sağlar.


SEO Performans Metrikleri

SEO çalışmaları web site pozisyonlarını arama sonuçlarında artırmaya odaklanır. Belirli hedef kelimeler sırasında gerçekleştirilen çalışma sırasında ölçümlenebilir bir performans artışı gözlemlenir. Bu performans artışının görünmesi, hedef kelimelerin zorlukları ve çalışmanın/planlamanın başarısı ile de doğru orantılı olacaktır.

Çalışmalar neticesinde elde edilmesi beklenen artışı ölçümlemek adına kullanılabilecek performans metrikleri vardır. Bu metrikler Google search console, Google analytics vb. gibi veri takibine olanak tanıyan araçlar ile takip edilebilir. Takip edilmesi gereken metrikler;

  • Tıklama sayısı,
  • Ortalama konum,
  • Görüntülenme sayısı,
  • Yeni kullanıcı sayısı,
  • Geri gelen kullanıcı sayısı,
  • Dönüşüm oranı (Her site için dönüşüm farklı bir değeri ifade eder.)

Google Console metrikleri ve Google Analytics metrikleri üzerinden performans ölçümlemesi oldukça hızlı ve doğru bir şekilde yürütülebilir. Tabii ki bu metriklerin sayısı projeye göre de değişiklik gösterebilir.

performance

SEO Çalışmalarında Kullanılabilecek Dopinger Araçları

Dopinger SEO araçları, en doğru şekilde analiz yapabilmeniz ve site performansınızı artırmaya yönelik stratejiler oluşturabilmeniz için tasarlanmıştır. Sitenizin anahtar kelime hedefleriniz doğrultusunda arama motoru sonuçlarında üst sıralara çıkmasını sağlamak için sizlere en doğru verileri vermek için oluşturulmuş araçlarımızın çeşitleri şunlardır;

SEO Analiz Aracı

Web sitenizin tüm SEO kriterlerine göre analiz edilmesini ve raporlamasını sağlayan bir araçtır. 

Site Analiz Aracı

Web sayfalarınızın eksik, hatalı unsurlarını tespit etmenizi ve teknik SEO detaylarını keşfetmenizi sağlar.

Rakip Analiz Aracı

Sektörünüzde bulunan, sizlerle aynı hedef kelimelere sahip rakiplerinizi analiz etmenize olanak tanıyan SEO aracıdır.

Site Hız Testi

Site hızı testi aracımız sayesinde sitenizin sayfa açılma hızını detaylı şekilde analiz edebilirsiniz.

Sıra Takip Aracı

Arama motorlarında web sayfanızın kelime dağılımlarını takip etmenizi sağlayan aracımızdır.

Sıra Bulucu

Sıra bulucu web sitenizin arama motorları içerisindeki konumunu belirlemenizi sağlayan profesyonel bir araçtır.


SEO Hizmetlerimiz

Dopinger dijital pazarlama ajansı olarak, sizlere değer katacak ve dijital varlıklarınızın görünürlüğü artıracak hizmetlerimiz;

SEO Danışmanlığı

Web sitenizin tüm SEO kriterlerine göre analiz edilmesini ve hedeflerinize ulaşmasını sağlarız.

E-Ticaret Danışmanlığı

E-Ticaret Projelerinizin doğru analizleri ile ve gelir odaklı bir şekilde optimize edilmesini sağlarız.

Web Tasarım

Hayalinizdeki projeyi gerçekleştirmek ve web site sahibi olmak Dopinger ekibi ile çok kolay!

Google Ads Reklam Yönetimi

Google Ads reklamlarınız için bütçe ve dönüşüm odaklı çözümler Dopinger'de.

Sosyal Medya Reklam Yönetimi

Sosyal medya reklamlarınız için bütçe ve dönüşüm odaklı çözümler Dopinger'de.


SEO Web Sitelerine Ne Kazandıracaktır? 

SEO, web sitelerinin hedeflerine ulaşması adına yürütülmesi gereken bir dijital pazarlama çalışmasıdır. Dijital pazarlama çalışmalarınız için sizlere fırsat oluşturacaktır. Organik trafik oranlarının arttırılması ile potansiyel müşterilerin keşfedilmesi ve dönüşüm oranlarının arttırılması gibi avantajlar elde edilecektir. 

SEO Açılımı Nedir? 

SEO kelimesi (Search Engine Optimization) yani arama motoru optimizasyonu kelimesinin kısaltmasıdır. SEO çalışmalarının temel amacı ise arama motorlarının siteleri kolay bir şekilde taramasını ve dizine eklenmesini sağlamaktır. 

Özgün İçerik Üretimi SEO Açısından Neden Önemlidir? 

İçerikler web sitelerinin kullanıcılarına ulaşabilmesi ve organik ziyaretçi elde edebilmesi adına kilit noktadır. Üretilecek olan içeriklerin özgün olması, hem daha kolay sıralama elde edebilmek hem de kopya içerik cezalarından uzak durabilmek adına gereklidir. Özgün ve nitelikli içerik üretimi her zaman artı değer kazandıracaktır. 

SEO Çalışmalarında Kullanılan Araçlar Hangileridir?

Dopinger olarak SEO çalışmalarımızda birden fazla profesyonel analiz aracı kullanmaktayız. Çalışmalarımızda Dopinger SEO Tools, Ahrefs, Semrush, Screaming Frog ve Deepcrawl araçlarını kullanmaktayız. Bunlara ek olarak Google Search Console, Google Analytics, Google Data Studio, Google Tag Manager, Yandex Webmaster, Bing Webmaster gibi web yönetici araçlarını da arama motoru optimizasyonu süreçlerimize dahil etmekteyiz. 

Kullanıcı Deneyimi ve SEO İlişkisi Nedir? 

Arama motorları temel olarak kullanıcılarına en iyi hizmeti sunmak ve kullanıcıların aradığı bilgilere en hızlı şekilde ulaşmasını sağlamayı hedefler. Bu nedenle Google, Yandex, Bing gibi arama motorları adına en önemli kriter kullanıcı deneyimi ve kullanıcı memnuniyetidir. Bu nedenle web sitelerinin sunduğu kullanıcı deneyimi organik başarıda kilit rol oynar ve SEO ile oldukça kritik bir ilişkiye sahiptir. SEO çalışmaları sırasında kullanıcı deneyimi her zaman ön planda tutulmalı ve planlamaya dahil edilmelidir. 

Anti-SEO Nedir? 

Anti-SEO, rakip sitelerin diğer sitelere zarar vermek için yürütmekte oldukları negatif SEO çalışmalarıdır. Sıralamalara olumsuz olarak etki etmek ve rakiplerin önüne geçmeyi hedefleyen bu çalışma etik olmayan bir çalışma tekniğidir. Blackhat SEO çalışmaları arasında sayılabilir. 

Teknik SEO Neden Önemlidir? 

Web siteleri arama motorları botları tarafından kod bütünü olarak taranır ve anlamlandırılır. Bu nedenle web sitelerinin teknik yapılarının arama motorları kriterlerine göre kusursuz bir şekilde dizayn edilmesi gereklidir. Başarılı bir teknik SEO kurgusu olmaz ise index durumları, taranabilirlik ve içeriğin anlamlandırılması oldukça zor olacaktır. Bu tarz zorlukların oluşması ise SEO çalışmalarının başarıya ulaşmasına büyük bir engeldir. 

Anahtar Kelime ve SEO İlişkisi Nedir? 

Anahtar kelimeler web sitelerinin hedefleri açısından kilit öneme sahiptir. SEO çalışmaları sırasında tespit edilecek olan anahtar kelimeler sayesinde daha iyi sıralamalar elde edilebilir. Ayrıca hedefler doğrultusunda sağlanacak olan anahtar kelime havuzu, web sitelerinin organik trafik miktarları açısından büyük bir öneme sahiptir. 

SEO'yu Ne Kadar Süre Yapmam Yeterli Olur?

SEO çalışmaları düzenli olarak yürütülmesi gereken dijital pazarlama çalışmalarından bir tanesidir. Arama motorları sürekli güncellenir ve kullanıcı davranışları değişir, bu yüzden SEO stratejilerinin de bu değişikliklere uyum sağlaması gerekir. Ayrıca, rakiplerinizin de sürekli SEO çalışmaları yapması, sıralamanızı korumak ve geliştirmek için sürekli çaba gerektirir. Uzun vadeli başarı ve sürdürülebilir organik trafik için SEO'nun sürekli ve düzenli olarak yapılması önemlidir.

SEO Çalışmalarının Etkisini Ne kadar Sürede Görebilirim?

SEO çalışmalarının etkilerini görmek için gereken süre, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu süreçte, SEO danışmanlarının sorunları belirleme ve çözüm önerileri sunma görevleri ve markaların bu önerilere hızlı bir şekilde yanıt verme sorumlulukları önemli rol oynar. Ancak, bu işlemlerin hızlı ve etkili bir şekilde yapılması durumunda bile, Google'ın tepki süresinin beklenmesi gerekmektedir. Genellikle, SEO çalışmalarının olumlu etkileri, ortalama olarak 6 ila 12 ay içinde gözlemlenir, ancak bu süreç sektörün zorluk derecesine ve rekabet düzeyine göre değişiklik gösterebilir. Rakiplerinizin SEO stratejileri ve pozisyonları da bu süreci etkileyebilir. Yoğun rekabet durumlarında ve özellikle zor anahtar kelimeler söz konusu olduğunda bu süre daha da uzayabilir. Bu nedenle, SEO çalışmalarında sabırlı olmak ve sürekli iyileştirmeler yapmak önemlidir.​

SEO Raporu Nedir? SEO Raporu Nasıl Hazırlanır? 

SEO raporu, sitenizin arama motoru optimizasyonu performansını analiz eden ve iyileştirmeler için rehberlik eden bir dokümandır. Bu rapor, sitenin teknik yeterliliği, rekabet durumu ve uzun vadeli hedefleri dikkate alınarak hazırlanır. İçerikte ve teknik altyapıda yapılacak iyileştirmelerle organik trafik artışı hedeflenir. Anahtar performans göstergeleri (KPI'lar) gibi hedefler belirlenir, organik trafik takip edilir ve sitenin teknik SEO başarısı değerlendirilir. Backlink analizi ve Google sıralaması gibi unsurlar da raporda yer alır, bu sayede SEO stratejilerinin etkinliği değerlendirilip gerekli ayarlamalar yapılabilir. 

SEO Ölçümleme ve Takip Nasıl Yapılır? 

SEO ölçümleme ve takip, bir web sitesinin arama motoru optimizasyonu performansını izlemek ve geliştirmek için temel aksiyonlardan biridir. Bu süreçte, web sitesinin organik trafiği, anahtar kelime sıralamaları, kullanıcı etkileşimleri ve dönüşüm oranları gibi kritik metrikler düzenli olarak takip edilir. Google Analytics ve diğer SEO araçları kullanılarak veriler toplanır ve analiz edilir. Elde edilen bilgiler, SEO stratejisinin etkinliğini değerlendirmek ve gerektiğinde düzenlemeler yapmak için kullanılır. Ayrıca, rekabet analizi ve backlink izleme gibi yöntemler de SEO performansının ölçülmesine yardımcı olur. 

Backlink Nedir? 

Backlink, web siteleri adına yürütülen dış SEO süreçlerinde kullanılmakta olan geri bağlantı edinim yöntemidir. Sitelerin popülerlik oranlarının artırılmasını sağlar.  

SEO Fiyatları Nasıl Belirlenir?  

SEO fiyatları, anahtar kelime rekabeti, proje ve sektör büyüklüğü, hedeflenen coğrafi bölge, sektör rekabeti ve SEO hizmeti sağlayıcısının deneyimi gibi faktörlere bağlı olarak belirlenir. 

Bütçenize Uygun SEO Fiyatını Nasıl Bulabilirsiniz?  

Hedefinize uygun SEO fiyatını bulabilmek için ilk olarak bütçenizi belirlemeniz gerekir. Daha sonrasında ise sektörünüzde ki rekabet oranını, hedeflerinizi, SEO'dan beklentinizi ve hizmet alacağınız firmanın referanslarını ve sektörel uzmanlığını ölçerek bütçenize en uygun SEO fiyatını bulabilirsiniz. 


Total: 6 Değerlendirme
5 \ 5
quote
Abdul Kerem

Harika bilgi verici bir içerik olmuş. Gerçekten tam bir SEO rehberi. Peki bu yazıya bahsettiğiniz academiniz ve e-kitaplarınıza nasıl ulaşabilirim? SEO hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyorum.

quote
Aycan Yurttaş

SEOyu iyi özetlemişsiniz öncelikle teşekkür ederim. Benim bir sorum olacak, arama motoru optimizasyon süreçlerine yeni giren biri olarak sizce ilk önceliğim neresi olmalı? Teknik SEO mu yoksa Site içi SEO mu?

quote
Hasan

Hocam merhaba, Dopingeri sürekli takip ediyorum teşekkürler seo hakkında bilgiler için. Burada değindiğiniz site içi SEO konusunu daha kapsamlı nasıl öğrenebilirim?

quote
Eliz

Harika bir rehber olmuş teşekkür ederim, SEO ile ilgili her şeyi eksiksiz olarak anlatmışsınız. SEO kitabınız çıksa da alabilsek.

quote
Göktürk

SEO ile ilgili daha çok şey öğrenmek istiyorum. e-ticaret seo ile ilgili herhangi bir yazınız var mı?

quote
Yıldız

yapay zeka ile seo ilişkisine değinecek misiniz? SEO rehberinizde göremedim. Böyle bir rehber yazınız var mı acaba?

Yorum Yap